Documenten ter verificatie

Hoe je documenten kunt uploaden ter verificatie als je werkgever daarom vraagt.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Inhoudsopgave

Inleiding

Met de functionaliteit document verificatie kan jouw werkgever documenten verzamelen die zij nodig hebben om je te werk te kunnen stellen, of om identiteitscontroles uit te voeren. Je kan documenten uploaden door middel van een bestand op je toestel of door een foto te maken. Zodra de documenten werden toegevoegd, zijn ze beschikbaar voor controle door je werkgever.

Wanneer kan je gevraagd worden om documenten te uploaden

Zodra je het gehele registratieproces hebt afgerond en je wordt naar de app geleid, kan er op dat ogenblik gevraagd worden om documenten ter verificatie te uploaden.

Het is echter ook mogelijk dat je werkgever een bijkomende of nieuwe document verificatie vereiste heeft en dat je gevraagd wordt om deze nieuwe of bijkomende documenten te uploaden de eerstvolgende keer dat je de app opent.

Afbeelding met tekst, schermopname, Lettertype, nummerAutomatisch gegenereerde beschrijving

CrewTip! Je hebt de mogelijkheid om de verificatie 3 maal over te slaan en verder ta gaan in de app, maar daarna zal de app geblokkeerd worden totdat je de nodige documenten uploadt.

Hoe upload je documenten

Zodra je een type document hebt geselecteerd voor de verificatie, zal je de mogelijkheid hebben om de vervaldatum in te geven en om een bestand of een foto te maken en te uploaden.

Afbeelding met tekst, schermopname, Lettertype, nummerAutomatisch gegenereerde beschrijving

Zodra je het veld Vervaldatum selecteert, opent een kalender. Klik op het jaartal om het juiste jaar te selecteren. Maak vervolgens gebruik van de pijltjes bovenaan naast de maand om naar de gewenste maand te navigeren en selecteer de dag. Tot slot bevestig je en deze datum verschijnt in het veld.

CrewTip! Indien een document geen specifieke dag heeft waarop het vervalt, zoals bijvoorbeeld een bankkaart, selecteer je best de laatste dag van de maand.

Afbeelding met tekst, schermopname, nummer, LettertypeAutomatisch gegenereerde beschrijving

Selecteer vervolgens het veld met het upload icoon en Kies een bestand, om een bestand op te laden of een foto te maken.

Afbeelding met tekst, schermopname, Lettertype, witAutomatisch gegenereerde beschrijving

CrewTip! Indien de mogelijkheid om een foto te maken niet verschijnt, controleer dan je app instellingen om zeker te zijn dat je de toestemming hebt gegeven om de camera van je toestel te gebruiken.

Zodra je een bestand of foto geüpload hebt, verschijnen er in de rechterbovenhoek van het document een prullenbak icoon en een cirkelvormig pijltje.

Afbeelding met tekst, schermopname, Lettertype, nummerAutomatisch gegenereerde beschrijving
  • Met het prullenbak icoon kan je het document opnieuw verwijderen, maar dat bespreken we zo dadelijk.

• Het pijltje gebruik je om het document telkens met 90° naar rechts te draaien indien het document niet correct is georiënteerd.

Selecteer onderaan OPSLAAN om je verificatie documenten aan je werkgever te bezorgen en verder te gaan in de app.

Waar kan je verificatie documenten raadplegen

Zodra dat je verificatie documenten hebt geüpload, kan je deze raadplegen in je account. Selecteer hiervoor je profiel foto of je initialen in de rechterbovenhoek en vervolgens ACCOUNT in de drop down.

Afbeelding met tekst, schermopname, Menselijk gezicht, ontwerpAutomatisch gegenereerde beschrijving

Hierna openen de account instellingen waarbij je bovenaan het tabblad VERIFICATIE terugvindt. Als dit tabblad niet onmiddellijk zichtbaar is, swipe dan op de tabblad titels bovenaan even naar links. Hier kan je jouw verificatie documenten raadplegen of wijzigen.

Afbeelding met tekst, elektronica, schermopname, softwareAutomatisch gegenereerde beschrijving

Hoe kan je een vervaldatum of verificatie documenten wijzigen

Wil je de verificatie documenten of hun vervaldatum wijzigen, dan kan dit enkel zolang deze nog niet werden gecontroleerd door je werkgever. Tenzij de vervaldatum van het document 45 dagen of minder verwijderd is, maar meer hierover in het volgende hoofdstuk.

Je navigeert naar het tabblad VERIFICATIE in je account instellingen zoals besproken in voorgaand hoofdstuk.

Vervolgens selecteer je de vervaldatum welke je wenst aan te passen.

Afbeelding met tekst, Lettertype, schermopname, witAutomatisch gegenereerde beschrijving

Om een bestaand document te vervangen, dien je dit eerst te verwijderen alvorens een nieuw bestand of een foto te uploaden. Selecteer hiervoor het prullenbak icoon in de rechterbovenhoek van het desbetreffende document. Nadat je deze actie bevestigd hebt, kan je een nieuw document uploaden zoals eerder besproken.

Afbeelding met sleutel, gereedschap, ontwerpAutomatisch gegenereerde beschrijving

CrewTip! Indien je de vervaldatum niet meer kunt selecteren en het prullenbak icoon is niet meer zichtbaar, dan werden je documenten reeds gecontroleerd en kan je hen niet meer wijzigen. Als je hierna toch nog iets wil wijzigen, neem dan contact op met je werkgever.

Afbeelding met tekst, schermopname, Lettertype, nummerAutomatisch gegenereerde beschrijving

Wat gebeurt er als de verificatie documenten komen te vervallen

Vanaf de vervaldatum van een verificatie document 45 dagen in de toekomst verwijderd is, wordt in het tabblad VERIFICATIE het resterende aantal dagen weergegeven in een gele banner en heb je opnieuw de mogelijkheid om dit document te verwijderen en een nieuw geldig document te uploaden.

Afbeelding met tekst, schermopname, software, WebpaginaAutomatisch gegenereerde beschrijving

Vanaf 14 dagen voor de vervaldag van een document zal je gevraagd worden een nieuw document te uploaden zodra je de app opent. Deze actie kan je tot op de vervaldag van het document overslaan om verder te gaan in de app. Nadat echter de vervaldag bereikt of overschreden is, heb je slechts 3 maal de mogelijkheid om dit over te slaan alvorens de toegang tot de app geblokkeerd wordt.

Afbeelding met tekst, Lettertype, nummer, schermopnameAutomatisch gegenereerde beschrijving

CrewTip! Let op, afhankelijk van de instellingen van je werkgever, is het mogelijk dat je niet meer ingepland kan worden op een project wanneer een verificatie document is verlopen tot een geldig document werd opgeladen.

Hopelijk hebben we je met dit artikel verder geholpen!

Indien je nog vragen hebt, neem eerst even een kijkje in onze Crew Academy. Hier vind je misschien het antwoord in één van onze artikelen.