Beschikbaarheden

Laat je werkgever weten waar en wanneer je kunt werken.

Inleiding

Via de pagina BESCHIKBAAR kan je heel eenvoudig door middel van ‘scroll and swipe’ je beschikbaarheid of interesse doorgeven voor projecten die je leuk vindt en waarvoor je ingepland wil worden.

Overzicht

Wat vind je allemaal op de pagina BESCHIKBAAR, hier even een overzicht:

1. De Filter: Hierdoor kan je filteren op werkgever (indien je voor meerdere werkgevers werkt) en op functie.

2. Datum selectie: Dit is de week die je selecteerde waarvoor je de aankomende projecten en jouw beschikbaarheid raadpleegt. Als standaard zie je hier de huidige week.

3. Menu: via deze 3 tabbladen kan je kiezen tussen een overzicht van de aankomende open projecten, jouw opgegeven voorkeuren of de dag beschikbaarheid die je kan ingeven.

4. Lijst: als je je in de tab OPEN bevindt, zie je hier de lijst van aankomende shiften waarvoor je je beschikbaar kan stellen. Je scrolt hier eenvoudig doorheen en geef door links of rechts te swipen of door de knoppen te selecteren, je voorkeur aan. Bij de overige tabs zie je hier ofwel een overzicht van je opgegeven voorkeuren of je beschikbaarheden.

De filter

Linksboven de pagina zie je een klein trechter icoon waarmee je aankomende shiften kan filteren.

Zodra je de filter selecteert krijg je het volgende scherm te zien:

1. Klant: Indien je voor meerdere werkgevers werkt via CrewPlanner, kan je hier een selectie maken.

2. Functie: Maak een selectie van de verschillende functies die je wil uitoefenen

3. Pas filter toe: Dit selecteer je om de gekozen filters toe te passen

4. Markeer x Shiften als “Ik wil werken”: na de filters van jouw keuze te hebben toegepast heb je hier de optie om in bulk je beschikbaar te stellen voor deze shiften.

5. Markeer x Shiften als “Nee, bedankt”: na de filters van jouw keuze te hebben toegepast heb je hier de optie om in bulk deze shiften te weigeren.

CrewTip! Je hebt nog een andere mogelijkheid om je voorkeur in bulk door te geven, namelijk door op één van de shiften je voorkeur NEE, BEDANKT of IK KAN ingedrukt te houden. Vervolgens krijg je een pop-up met de mogelijkheid om je voorkeur op alle shiften in één keer toe te passen.

Weekselectie

Wanneer je de beschikbaarheden pagina raadpleegt wordt steeds de huidige week getoond.

Met de pijltjes ga je naar een volgende of vorige week.

CrewTip! zie je de zwarte stippen onder de dagen van de week?

Deze geven aan op welke dagen in die week er nog projecten zijn waarop je jouw voorkeur kan aangeven.

Zijn er die week geen beschikbare shiften, dan heb je onderaan de pagina de mogelijkheid om naar het eerstvolgende beschikbare project toe te gaan.

Menu

Onder de weekselectie vind je een menu met de volgende drie tabs, open, opgegeven en dagen. Je navigeert door dit menu door de gewenste tab te selecteren.

Open

In het tabblad OPEN vind je de lijst met alle aankomende shiften die voor jou beschikbaar zijn. Je kunt door deze lijst scrollen en swipen of je voorkeur selecteren.

Wil je meer informatie over een project, selecteer dan het informatie icoon in de rechterbovenhoek.

Hierdoor verschijnt een pop-up met meer informatie over het project.

Opgegeven voorkeur

Zodra je shiften hebt geswipt of geselecteerd, heb je een voorkeur opgegeven. In het tweede tabblad OPGEGEVEN, kan je het overzicht van jouw voorkeuren raadplegen. Maak je een foutje bij het aangeven van jouw voorkeuren of verander je van gedachten, kan je dit hier nog altijd aanpassen.

Selecteer het project waarvoor je je voorkeur wenst aan te passen en wijzig deze onderaan.

CrewTip! Op de pagina zie je ook of er nog shiften beschikbaar zijn voor een project of het reeds vol is.

Dagbeschikbaarheid

Zoals ook vermeld wordt in de app, kan je hier niet alleen de dagen opgeven waarop je al dan niet beschikbaar bent, maar ook de reden waarom je niet beschikbaar bent (Beta).

Selecteer onderaan BEWERK BESCHIKBAARHEID en er opent een maandkalender waarop je dagen kan selecteren door erover te swipen.

Zodra je een selectie hebt gemaakt, verschijnen er een aantal bijkomende velden.

Je selecteert eerst wat je wil doorgeven, of je beschikbaar bent of niet, of je op vakantie bent of ziek (Beta):

Als je beschikbaar of niet beschikbaar hebt gekozen, krijg je de keuze om in te geven of dit voor de hele dag geldt of tussen bepaalde tijdstippen:

Als je Van/Tot selecteert zal er een pop-up verschijnen waarin je de tijden kan selecteren. Nadat je BESCHIKBAARHEID OPSLAAN selecteert, zie je dat deze tijdsopgave wordt toegepast op alle geselecteerde dagen:

1. Selecteer van/tot

2. Geef je timing aan

3. Sla op

4. Overzicht van je ingegeven beschikbaarheid

Je kan deze beschikbaarheid steeds aanpassen. Hiervoor selecteer je in BEWERK BESCHIKBAARHEID een dag in de kalender met reeds bestaande beschikbaarheid en doe je het volgende:

1. Selecteer de dag die je wil wijzigen

2. Pas aan

3. Sla op

4. Overzicht van je ingegeven beschikbaarheid

Of als je niet beschikbare dagen wil toevoegen:

1. Selecteer extra dagen

2. Geef je “niet beschikbaarheid” in, in dit voorbeeld Vakantie (Beta)

3. Sla op

4. Overzicht van je ingegeven “niet beschikbaarheid”

Je kan dus in dit ene overzicht blijven toevoegen, aanpassen of verwijderen tot je tevreden bent met de ingegeven dagen.

Lees zeker ook de hulpartikelen over: