Agenda in de app

Je ingeplande dagen in een eenvoudig overzicht.

Inleiding

Wanneer je onderaan in de menu AGENDA selecteert, krijg je een overzicht van de shiften waarvoor je die week ingepland staat. Via deze pagina kan je ook snel toekomstige projecten en je status te raadplegen. Ten slotte heb je hier ook de mogelijkheid om deze agenda te koppelen aan de kalender van je email account. Wat dit juist inhoudt of hoe je dit doet, bespreken we in dit artikel.

CrewTip! Het is mogelijk dat de shiften in jou app geen melding maken van een bevestiging, dit is een aparte functionaliteit die je werkgever kan activeren.

Agenda raadplegen

Bovenaan de agenda pagina wordt de week vermeld. Je kan door de weken heen navigeren door de pijltjes te selecteren.

Je hebt natuurlijk ook de mogelijkheid om een dag te raadplegen, dit doe je door de dag naar keuze te selecteren.

Project raadplegen

Als je een project selecteert kom je in de detailpagina ervan terecht.

Bovenaan krijg je dan 3 tabbladen:

• details

• crew

• documenten

Details

Bij DETAILS vindt je alle relevante informatie die je werkgever met je wenst te delen. Je kan er ook meteen een routeplanner starten door het adres te selecteren.

Crew

Bij CREW krijg je een lijst met je collega’s voor deze job:

Als je collega ermee instemde om hun telefoonnummer beschikbaar te maken, kan je diens telefoonnummer raadplegen door hen te selecteren en je kan hen zelfs meteen opbellen door op het telefoonnummer te klikken.

Documenten

Ten slotte heb je het tabblad DOCUMENTEN. Hier zal je alle documenten met betrekking tot dit project terugvinden. Je kan hier zelf ook een document uploaden en met je werkgever delen.

Bevestigen van shiften of bevestiging intrekken

Indien je werkgever wenst, kan deze via CrewPlanner vragen om je shift te bevestigen. Dit wordt via kleurencodes aangegeven bovenaan in de agenda via bolletjes en in het weekoverzicht van de shiften:

Er zijn 4 mogelijke kleuren en situaties:

Oranje: Shift te bevestigen

Blauw: Shift bevestigd

Rood: Intrekking aangevraagd

Zwart: Een dag met beschikbare shiften.

Een shift bevestigen

Je kan eenvoudig een shift bevestigen:

1. selecteer de te bevestigen shift via het week- of dagoverzicht

2. selecteer rechtsboven BEVESTIG SHIFT

3. Je shift werd bevestigd en je krijgt hiervan een melding

Ga je nu terug naar de agenda, zie je dat de deze shift de blauwe kleurcode heeft gekregen.

Shift bevestigd

Je kan steeds de gegevens van een bevestigde shift raadplegen door deze te selecteren.

Een intrekking aanvragen

Je kan een intrekking van je beschikbaarheid aanvragen door:

1. Selecteer de shift via het week- of dagoverzicht

2. Selecteer linksboven TREK IN

3. Uw terugtrekking werd aangevraagd

CrewTip! een bevestiging intrekking is een aparte functionaliteit die uw werkgever activeert, als dit niet mogelijk is via de applicatie, neem dan contact op met uw werkgever.

De aanvraag voor een intrekking van een bevestiging, moet worden goedgekeurd door een manager. Tot deze intrekking bevestigd werd, kan je de aanvraag tot terugtrekking nog annuleren.

Een dag met beschikbare projecten

Een dag waarop je nog niet ingepland bent, maar waar er wel projecten zijn waarvoor je je beschikbaarheid kunt doorgeven. Selecteer onderaan de agenda TOON BESCHIKBARE PROJECTEN en dit brengt u naar de beschikbare shiften. Meer hierover in artikel over BESCHIKBAARHEDEN.

Agenda koppelen aan je kalender

Bovenaan de agenda pagina verschijnt er naast het bel of notificatie icoon een kalender icoon:

Selecteer je dit, opent er een nieuwe pagina waar je de mogelijkheid krijgt om je CrewPlanner agenda te koppelen aan je email account door middel van een iCal link.

Je vindt hier eveneens de links naar de handleidingen van de bekendste email providers die je hierbij kunnen assisteren:

• Google Calendar

• Outlook.com / Hotmail

• iCloud Calendar

• Thunderbird

Meer hierover vindt je in dit artikel.

Lees zeker ook de hulpartikelen over: